16 augustus
Vanochtend een beetje uitgeslapen en om negen uur richting Arches Nartional Park. We wisten wel dat hier wat bogen te zien waren, maar verder wisten we niet goed wat we ons bij dit park voor moesten stellen. We hadden dan ook geen idee dat het zo mooi zou zijn. Overal om ons heen metershoge rode rotsen die er allemaal weer anders uitzagen. Met een beetje fantasie kon je je er van alles bij voorstellen. Het was ook echt een park dat je niet helemaal vanuit de auto kunt zien. Je moet iedere keer een stuk wandelen en soms zelfs klauteren om de Arches te kunnen zien. Dit maakte het voor Joris en Anouk ook extra leuk. Zij wilden natuurlijk overal op klimmen.

In Arches zijn natuurlijke bogen die door weer en wind zijn ontstaan in de rode rotsen. De bekendste staat ook op het logo van Utah, de Delicate Arch. Hier konden we niet echt dichtbij komen zonder een wandeling van enkele uren. Dat hebben we met ruim dertig graden maar niet gedaan. Wel zijn we naar andere Arches toegeklauterd waar we zelfs op konden klimmen of onder konden gaan staan. De ene keer door mul zand, de andere keer over rotsen.

Het werd steeds warmer en om twee uur besloten we dan ook maar om het laatste stukje morgenvroeg te doen. We deden onderweg nog wat boodschappen voor de bbq van vanavond en daarna gingen we terug naar de campground. Hier namen we even een duik in het wel heel erg koude zwembad en om vijf uur hebben we de bbq aangemaakt en gezellig buiten gegeten. Het was intussen wat afgekoeld en erg lekker buiten.

Morgen zouden we eigenlijk gaan raften, maar vanwege de lage waterstand van de Colorado River wordt dit meer dobberen. We hebben dan ook besloten om in plaats hiervan bij Lake Powell later in de week lekker een speedboot te huren. Morgen slapen we uit en doen we nog even het laatste stukje van Arches. Na de middag rijden we dan op ons gemak verder naar Monument Valley.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A