17 augustus
We zouden vanochtend lekker uitslapen, maar Erik en Anne-Marie waren alweer vroeg wakker. Lekker buiten wat foto's uitgezocht en een kop koffie gedronken. Om negen uur werden Joris en Anouk wakker. Lekker ontbeten en nog wat aangerommeld en om tien uur nogmaals naar Arches.

Daar gingen we eerst naar de Windows Section. Dit is een Arch die bestaat uit twee bogen, North Window en South Window. Alleen als je op het goede punt staat kun je ze allebei zien. Hiervoor moest je eigenlijk een lange trail lopen, maar wij hebben wat gesmokkeld. Eerst zijn we bij de North Window omhoog gelopen via de officiele trail en er doorheen geklommen. Daarna zijn we aan de andere kant naar beneden geklommen en van daaruit zagen we inderdaad allebei de Windows. Bij South Window zijn we toen weer omhoog geklauterd en via Turret Arch weer terug naar de parkeerplaats.

Van daaruit liepen we een korte trail naar Double Arch. Als je hier vlakbij staat zie je door de Arch heen weer een andere Arch, vandaar de naam. De rotsen eromheen hebben de vorm van olifanten. Ook weer leuk om te zien. Op de terugweg het park uit stopten we nog even bij het viewpoint Park Avenue. Hier zien ze wolkenkrabbers in, maar wij hadden toch veel moeite om dit ook zo te zien.

Toen weer het park uit, want we moesten vandaag nog zo'n drie en een half uur rijden naar Monument Valley. Eerst nog even twee boekenwinkels ingeweest in Moab voor Anouk, maar helaas hadden ze niet de boeken die ze zocht. Daarna vlug nog wat gegeten bij de Mac en toen op weg.

Het eerste stuk was nog ontzettend mooi, met zelfs nog een echte Arch langs de weg. Op een gegeven moment werd het landschap steeds saaier. We kwamen aan in Navajo gebied en dit was meteen zichtbaar door een dor en droog landschap en de rommel aan de kant van de weg. Veel indianen wonen in trailers of bouwvallige huisjes. Een triest gezicht. Het hele Navajo reservaat is afgezet met kilometers lange afrasteringen.

Na uren werd het gebied weer mooier. We reden over de San Juan rivier en kwamen langs Mexican Hat. Dit is een grote rots met daarbovenop een kleine ronde rots met daarbovenop weer een grote ronde platte rots. Net een sombrero.

In de verte zagen we Monument Valley al liggen. Helaas stond de zon eigenlijk net verkeerd toen we aan kwamen rijden. Monument Valley lag van ons uit gezien helemaal in de schaduw, terwijl als de zon er op staat alles mooi rood kleurt. Bij milemarker 13 wilden we eigenlijk een foto nemen. Dit is het punt dat bekend is uit veel films zoals Back to the Future. Morgenvroeg rijden we daarom nog maar even terug. Toen we eenmaal in Monument Valley waren zijn we gestopt om van de andere kant af foto's te maken. In het zonlicht was alles inderdaad veel mooier.

Daarna vlug naar Gouldings Campground. We kregen een plaatsje midden tussen de rode rotsen, met uitzicht op Monument Valley. Ontzettend mooi. Lekker een kopje soep gemaakt en een eitje gebakken. Vanuit ons slaapkamerraam hadden we een mooi uitzicht op een gedeelte van Monument Valley. We wilden de zonsondergang zien, maar die viel een beetje tegen. De zon ging aan de verkeerde kant onder. Misschien dat we morgenvroeg op tijd wakker zijn voor de zonsopgang.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A