23 augustus
Na ons ontbijtje gingen we op weg naar Los Angeles. We kwamen al snel in de voorsteden van LA. De wegen werden steeds breder en drukker. Op een gegeven moment alleen nog maar vijf- en zesbaanswegen. Soms kruisten er wel vijf snelwegen over elkaar heen. Een mooi gezicht. Aan alle kanten werden we ingehaald. Soms door wel heel mooie auto's en limo's. We kwamen ook in de buurt van Downtown LA. Al van grote afstand konden we de wolkenkrabbers zien. Het verkeer viel mee voor LA, het was dan ook zondag en al snel moesten we de snelweg af richting Hollywood.

Bij de eerste parkeerplaats die we vonden vroegen ze veertig dollar om twee uurtjes te parkeren. Belachelijk. Gelukkig hadden we op internet nog een andere parkeerplaats gevonden. Hiervoor moesten we een klein stukje over de Hollywood Boulevard. We konden parkeren voor 20 dollar en waren nu ook vlakbij de Walk of Fame. We zagen meteen de eerste sterren al op de grond. Hoe dichter bij het Menn's Chinese Theater, hoe bekender de namen bij de sterren. Erik en Anne-Marie herkenden een heleboel namen waarvan Joris en Anouk nog nooit hadden gehoord, maar ook zij kenden er een heleboel. We hebben van een heleboel sterren foto's genomen. Bij het Menn's Chinese Theater zagen we de bekende afdrukken van handen en voeten van de sterren. Het waren er alleen veel  minder dan we hadden verwacht. Wel heel leuk om te zien. Daarna weer verder langs de sterren op de grond. Om ze allemaal te zien moet je wel uren lopen. Dat hebben we dan ook maar niet gedaan. Het was ontzettend druk op Hollywood Boulevard. Ook zie je overal mensen verkleed, zoals Jack Sparrow, Marilyn Monroe, Elvis, enz., enz. die voor geld met je op de foto willen.

Hierna gingen we naar het Holywood Highland Center. Dit is een winkelcentrum aan de Hollywood Boulevard van waaruit je de beroemde Hollywood letters goed kunt zien. Van hieruit hebben we een foto gemaakt van de letters, omdat we er met de camper toch niet dichterbij kunnen komen. Na twee uur hadden we wel genoeg sterren gezien en gingen we een hamburger eten bij de Mac op Hollywood Boulevard. Zelfs hier staan sterren op de grond, natuurlijk met een M erin.

Toen was het weer tijd om richting campground te gaan. Het verkeer werd steeds drukker, maar gelukkig kwamen we niet in een echte file terecht. Hopenlijk hebben we de komende dagen ook zo'n geluk. Vlakbij de campground kwamen we bij een klein winkelcentrum. Hier zijn we eerst een sportzaak ingegaan. Ongelofelijk wat voor wapens je hier gewoon kunt kopen. Joris heeft er een paar foto's van gemaakt. Daarna naar de supermarkt voor nog wat boodschappen.

Een kwartiertje later kwamen we aan bij Walnut RV Park. Een kleine campground midden in de stad. We kregen weer een prachtplek tegenover het zwembad. Dit was wel het mooiste zwembad tot nu toen en het water was heerlijk. We hadden het hele zwembad voor ons alleen. Joris en Anouk bleven het langst in het water. Anne-Marie ging wat zonnen en Erik ging de website en de foto's uploaden. Terwijl we dit verslag bijwerken is de spaghetti al bijna klaar. Die gaan we dadelijk lekker buiten opeten. Morgen staan we een beetje op tijd op, want dan is de dag waar Joris zo naar uitgekeken heeft. We gaan dan namelijk naar Six Flags Magic Mountain.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A