05 augustus
Vandaag weer vroeg wakker. Op de kamer lekker wat aangerommeld, want om 8.30 uur konden we Cruise America bellen voor onze Early Pick Up van morgen. We kregen te horen dat we om 9.30 uur opgehaald worden. Dit had van ons wat eerder gemogen, maar niets aan te doen. We hadden amper opgehangen toen we teruggebeld werden door Cruise America. De mensen voor ons konden de camper vandaag niet meer inleveren, dus kunnen wij hem pas morgenmiddag ophalen. Balen, want we moeten nog een eind rijden naar Yosemite NP. Helaas, niets aan te doen.

Na ons ontbijtje bij Starbucks gingen we met de bus naar Alamo Square. Aan de rand van dit parkje staan de Victoriaanse huisjes die bekend zijn geworden van de serie Full House. Achter deze huisjes zie je de skyline van San Francisco. Na weer een aantal foto's gingen we verder naar het Golden Gate Park. Hier hebben we een tijdje rondgelopen en de Japanse tuin bekeken.

Daarna weer met de bus terug naar het hotel. Vlakbij het hotel had Joris een Guitar Centre gezien. Hier gingen we even naar binnen en we keken onze ogen uit. We hadden nog nooit zoveel gitaren en keyboards bij elkaar gezien. En de mooiste DJ sets die je je maar kunt bedenken. Wat een enorme winkel. Joris en Anouk konden er geen genoeg van krijgen. Ze hebben hier allebei een koptelefoon gekocht en weer een heleboel foto's gemaakt.

De kinderen wilden nog een keer met de Cable Car, dus die hebben we genomen richting Union Square. Na hier eerst wat gegeten te hebben zijn we verder gewandeld naar Coit Tower op Telegraph Hill. Deze toren is opgedragen aan de brandweermannen van San Francisco en moet dan ook een brandspuit voorstellen. Om bij de toren te komen moet je ongelofelijk veel trapjes beklimmen. Ook dit zullen we morgen wel weer voelen aan onze kuiten. Eenmaal boven moest je in de rij voor de piepkleine lift naar boven, maar dit was uiteindelijk de moeite waard. Bovenaan had je rondom een mooi uitzicht over heel San Francisco en de baai met Alcatraz. We zagen de mist aan komen drijven die eigenlijk altijd over de baai hangt. We konden de Golden Gate Bridge dan ook niet zien. Maar goed dat we daar gisteren geweest zijn. Gelukkig hoefden we alle trapjes niet meer naar beneden te lopen, want we bleken gewoon met de bus te kunnen.

Deze bracht ons weer bij Fisherman's Warf. Hier kregen we een "leuke" verrassing. Een zeemeeuw liet een flinke klodder bovenop ons vallen, alleen Joris werd niet geraakt. Toch nog eerst gegeten bij Denny's voordat we naar het hotel terug gingen. Erik en Anne-Marie een lekkere Sirloin Steak, Anouk kipfilet en Joris chicken wings. Weer veel te veel natuurlijk, maar wel erg lekker. Daarna vlug met de Cable Car terug naar het hotel. Voordat we op konden stappen moesten we even wachten, maar we werden intussen vermaakt door een aantal straatartiesten. Nog een keer overstappen en dat was dan echt het laatste ritje met de Cable Car. Terug in het hotel ging Anne-Marie maar meteen even de kleren wassen die onze meeuw had besmeurd met ....... Nog even de foto's uitgezocht en dit verslagje geschreven en nu gaan we slapen. Hopen maar dat het morgen goed komt met de camper.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A