25 augustus
Om acht uur vanmorgen vertrokken we richting Universal Studio's. Het was nu wel wat drukker op de weg, maar we waren er toch nog een kwartier voordat het park open ging. We konden kiezen tussen een parkeerplaats waar vandaan we nog een eind moesten lopen, of voor acht dollar meer een parkeerplaats vlakbij de ingang. Die laatste hebben we natuurlijk genomen en dichterbij parkeren kon inderdaad niet. Het was niet druk bij de kassa en al snel waren we binnen. Je komt meteen in een filmwereld terecht met decors en muziek uit de film.

Via een kleine roltrap gingen we naar beneden om de Studiotour te doen. We konden meteen instappen. Eerst kwamen we langs de opnamestudio's, onder andere die van CSI. Daarna langs allerlei decors die dan weer gebruikt worden voor een film in Londen, dan weer voor een film in Rome, net wat ze nodig hebben. We reden over een brug die gedeeltelijk instortte toen we er over heen reden. Daarna voorbij een set uit The Fast and the Furious. Hier kon je zien hoe een scene opgenomen is met exploderende auto's. We kwamen langs het decor van Jaws en natuurlijk kwam deze ook uit het water opduiken vlak voor de studiotram. Er waren opnames aan de gang van Ghost Whisperer en van Desperate Houswifes en ook Wisteria Lane uit deze serie konden we goed zien. Bij het motel uit Psycho kwam Norman Bates naar buiten lopen om een "lijk" in een kofferbak te gooien. Daarna kwam hij met een mes op de tram af. Ook het huis van Psycho was goed te zien met meteen daarachter de decorstukken uit War of the Worlds. Hier liggen ook nog steeds de brokstukken van het vliegtuig dat ze hiervoor gebruikt hebben. We gingen een metrostation in tijdens een aardbeving. Hier kwam een tankwageb naar beneden rollen die voor een explosie zorgde en daarna liep de tunnel vol met water. We zagen hoe een regenbui en een overstroming gemaakt worden en hoe water zich scheidt net als de rode zee, zodat de tram er doorheen kon. In een gedeelte van de Mummy reden we door een tunnel die begon te draaien en we kwamen langs het grootste Blue Screen dat er is. Allemaal heel leuk om te zien. Na drie kwartier waren we weer terug bij het beginpunt.

Toen zijn we naar Simpson's the Ride gegaan, een simulator. Hier is het buiten al geweldig om te zien. Een achtbaankarretje met alle Simpson figuren en Krusty de Clown. We konden ook hier meteen weer doorlopen. Eerst kwamen we in een ruimte waar allerlei scenes uit de serie zijn nagebouwd. Hier wordt verteld dat Krusty een achtbaan heeft gemaakt en een familie zoekt die er als eerste ingaat. Dat zijn natuurlijk de Simpsons. Daarna ga je in een karretje en begint de simulatie. De achtbaan slaat natuurlijk op hol en met het karretje vlieg je alle kanten op, natuurlijk ook door Springfield. We vonden deze simulator geweldig, natuurlijk ook omdat we de serie zo leuk vinden.

Daarna gingen we via drie hele lange roltrappen naar een lager gedeelte van het park, de Lower Lot. Hier gingen we in Mummy the Ride. Ook deze was van buiten al heel mooi gemaakt. Het was wel erg rustig in het park, want ook hier konden we zo doorlopen en meteen instappen. Eerst gingen de karretjes heel langzaam door allerlei mooie decors uit the Mummy. Toen werden we ineens gelanceerd in het donker met overal om ons heen special effects. We stopten ineens voor een muur waar de kevers uit the Mummy overheen liepen. Door luchteffecten leek het alsof ze echt langs je benen kriebelden. Ineens werden we weer achteruit geschoten in het donker. Erg gaaf. Omdat het niet druk was hebben we hem meteen nog maar een keer gedaan.

Daarna gingen we naar Backdraft en het wordt saai, maar ook hier konden we meteen doorlopen. Bij Backdraft wordt de slotscene uit de film nagebootst. Het begint met een backdraft en daarna beginnen er allerlei olievaten te ontploffen. Je staat op een loopbrug en op het laatst "stort" deze in. Je voelt de hitte van het vuur. Ontzettend mooi gemaakt.

Na Backdraft konden we meteen ernaast doorlopen naar een Special Effects Show. Hier laten ze op een heel grappige manier zien hoe er met een Blue Sreen, met geluidseffecten, nepbloed, etc. gewerkt wordt. Intussen was het twaalf uur en hadden we honger en dorst gekregen. Terwijl we zaten te eten kwamen er acteurs aan onze tafel voorbij van the Mummy en Beetlejuice. Deze laatste ging ook met Joris en Erik op de foto.

In de Lower Lot is ook nog Jurassic Park. Een waterbaan die eerst heel rustig langs allerlei Dino's uit de film gaat en dan naar beneden stort. Iedereen die er in gaat wordt echt zeiknat. Ook Erik, Joris en Anouk dus. Anne-Marie niet, want iemand moet toch de fotoapparatuur droog houden en foto's maken.

Na de Lower Lot gingen we met de enorme roltrappen naar de Upper Lot. Hier kwamen we eerst voorbij een Coca Cola pleintje met allerlei fonteinen en waterstralen die alle kanten op spoten en waar je lekker af kon koelen. Daarna kwamen we voorbij alle auto's uit de Fast and the Furious.
Als eerste gingen we naar the House of Horrors. Dit is een ontzettend lang loopspookhuis met de meest prachtige decors uit griezelfilms. Het allerengste is dat je regelmatig aan het schrikken wordt gemaakt door acteurs. Anne-Marie en Anouk gingen voorop en schrokken zich een paar keer dood. Je ziet geen hand voor ogen en na iedere bocht verwacht je weer iemand. Je komt voorbij een rij mummy's en ineens springt er dan één voor je neus, net wanneer je het niet meer verwacht. Eng, maar wel heel mooi gemaakt.

Na lekker even wat gedronken te hebben gingen we naar de show van Waterworld. De set uit de film is hier nagemaakt en er komen speedboten en jetski's voorbij varen. Er worden de nodige stunts uitgehaald en natuurlijk ontploft er van alles. Bovendien komt er een echt watervliegtuigje over het decor heenvliegen en in het water landen. Een super show. Het was zo rustig in het park dat we dit alles om drie uur al gedaan hadden.

We gingen daarom ook maar in de Terminator. Alweer een simulator dachten we. Wat hadden we ons vergist. We kregen inderdaad een 3D-bril op en mochten in een theater gaan zitten. De show die we daar te zien kregen was met echte acteurs, 3D-filmbeelden en special effects. Allemaal door elkaar heen. Zoiets hadden we nog nooit gezien. Geweldig, zeker omdat je dit niet verwacht.

Na deze show liepen we op ons gemak nog wat rond, we hadden immers tijd genoeg. Anouk ging nog op de fofo met de leeuw en de Pinguins uit Madagascar. Scooby Doo kwam voorbijrijden en een oude roze Amerikaans auto met Marilyn Monroe. Intussen gaven de Blues Brothers nog een showtje weg. Wat een leuke sfeer in dit park. Het is hier zo mooi aangekleed en overal zie je wel iets. Om af te koelen zijn er overal nevelmachines. Ook is er een gedeelte voor kinderen met een hele grote nevelmachine. Vanuit torens kunnen ze met waterkanonnen op een soort raket schieten en als ze deze vaak genoeg geraakt hebben kieperen er twee enorme emmers met water om. We hebben hier een tijdje zitten kijken en natuurlijk gingen Anouk en Anne-Marie ook even door de nevelmachine.

Op het laatst gingen we nog naar een show met dieren die voor de films getraind worden. Hier zagen we de vogels uit Evan Almighty, de hond uit the Grinch, nog een hond, een poes, een varken, een vosje en een Oerang Oetang. Een grappige show met ontzettend goed getrainde dieren. Na afloop mochten de honden en de aap nog op het podium spelen met hun trainers en je kon zien dat ze er echt plezier in hadden. We hadden intussen echt alles gezien en gingen naar de uitgang. Hier kwamen we nog een wafelkraampje tegen met Donkey uit Shrek. Omdat Anouk deze geweldig vindt moest ze natuurlijk met hem op de foto. Hij vroeg waar ze vandaan kwam en toen ze zei: "uit Holland" begon hij gezellig met haar te kletsen. Ineens begon toen het Wilhelmus te spelen. Geweldig.

Daarna op naar de uitgang en door naar Universal City. Dit is een winkelcentrum ook helemaal in filmstijl. We hebben hier wat rondgelopen en zijn ook in het Hardrock Café geweest. Altijd leuk om te zien. Daarna terug met onze camper. Het verkeer was intussen heel erg druk geworden. Nog net geen file, maar wel langzaamrijdend verkeer op de zesbaanswegen. We hoefden gelukkig niet zo ver en het was ook wel een mooi gezicht die drukte. Nadat we eerst de camper op de campground neer hadden gezet zijn we te voet naar de Denny's in de buurt gegaan om nog wat te eten. Morgen doen we het rustig aan en gaan we in Anaheim een honkbalwedstijd bekijken.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A