11 augustus
's Ochtends weer lekker rustig aangedaan. We stonden vandaag "pas" om half acht op. We zijn nu echt een beetje gewend aan het tijdsverschil. Vanochtend stond het Outletcentrum in Primm Valley op het programma. Dit ligt een uurtje rijden van Las Vegas vandaan, net op de grens van Nevada en Californië. We hebben hier allemaal flink ingeslagen. Score was: drie vesten en twee shirts van Converse en een paar slippers voor Joris. Een vest, een shirt en een broek van Converse en een broek van Guess voor Anouk. Een broek van Converse, een broek en blouse van Guess voor Anne-Marie en een Levi spijkerbroek en twee shirts van American Eagle voor Erik. De prijzen zijn nog geen kwart van die bij ons. Dat wordt een extra tas kopen voor de terugreis.

In Primm Valley staan behalve het Outletcentrum nog twee hotels. Om één van deze hotels loopt een achtbaan heen. Lange tijd is dit de hoogste en langste achtbaan ter wereld geweest. Hier moest Joris natuurlijk in en wij gingen ook mee, maar wat een ........baan. We werden compleet door elkaar gerammeld. Eens en nooit weer in deze baan.

Op de terugweg gingen we naar de Walmart in het centrum van Las Vegas. Hier hadden ze voor Joris namelijk een MP4 speler die ze bij onze Walmart niet hadden. Ook kochten we een kleine gasbarbeque, want iedere dag uit eten gaan gaat ook vervelen. Voordat we naar de campground terug gingen stopten we nog even bij het Las Vegas Sign voor een foto.

We hadden het intussen ontzettend warm gekregen. Tijd dus voor een lekkere duik in het zwembad. Toen we wat afgekoeld waren heeft Anne-Marie spaghetti gemaakt en deze hebben we lekker buiten in de schaduw opgegeten.

Daarna weer de shuttlebus gepakt naar de Strip. Het was intussen donker geworden en van ver zag je alle lichtjes al. We gingen naar Treasure Island. Hier wordt buiten een piratenshow opgevoerd. Het was er ontzettend druk, de mensen stonden rijen dik. Gelukkig hadden we een mooi plaatsje en konden we alles goed zien. Tijdens de show kwam er nog een levensgroot schip aan varen. Onvoorstelbaar dat dit allemaal kan. Na een vuurgevecht met echte explosies en het nodige vuurwerk, zonk één van de schepen zelfs echt.

Na deze show duurde het even voordat we weer uit de drukte waren. We gingen er tegenover naar het Venetian. Aan de buitenkant is dit al het mooiste hotel van de Strip, compleet met bruggen, pilaren en grachten met gondels. Binnenin is het helemaal indrukwekkend. Het San Marco plein is helemaal nagebouwd. Het is net alsof je op het echte plein in Venetië bent. Het plafond is inmens hoog met blauwe lucht met wolken. Net alsof je echt buiten bent. Vanaf het Venetian hadden we mooi uitzicht op het tegenover gelegen hotel Mirage. Hier wordt een paar keer per avond een vulkaanuitbarsting nagebootst en deze konden we hiervandaan goed zien. Intussen waren we alweer uren verder. We besloten dan ook een taxi terug te nemen naar de campground. Morgen gaan we de rest wel bekijken.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A