20 augustus
Anne-Marie was alweer erg vroeg wakker. Net op tijd voor de zonsopgang boven Lake Powell om enkele mooie foto's te maken. Daarna maar vroeg gaan douchen. Onderweg kwam ze de ene haas na de andere tegen. Zo gewend aan mensen dat ze niet eens wegrenden.

Daarna iedereen wakker gemaakt, want we wilden op tijd bij Horse Shoe Bend zijn, voordat het hier te warm voor zou worden. Horse Shoe Bend is een uitkijkpunt net voorbij Page bij Lake Powell. Hier zie je van bovenaf de Colorado River stromen om een rots heen in een hoefijzervorm, vandaar de naam. Om hier te komen moet je een flink eind lopen, voornamelijk door mul zand. De heenweg gaat nog wel, maar de terugweg moet je helemaal door het mulle zand weer omhoogklauteren en dat met 's ochtends al ruim dertig graden. Toch was het de moeite waard, wat een mooi uitzicht.

Hierna reden we verder richting de South Rim van de Grand Ganyon. Al gauw zagen we in de verte de uitlopers hiervan. We stopten nog even bij Cameron Trading Post waar allemaal indianenspulletjes verkocht werden en daarna vlug weer verder. We konden in de Grand Canyon weer naar binnen met onze Anual Parkpass. Al snel na de ingang kwamen we bij Desert View Point. Hier staat een uitkijktoren. Natuurlijk zijn we ook naar boven geklommen voor een mooi uitzicht over de Grand Canyon. Wat is deze toch onbeschrijflijk groot. Je kan hem ook absoluut niet op foto's of film vastleggen. De kleuren ervan veranderen op ieder moment van de dag, het is maar net hoe de zon staat.

Na nog een paar uitzichtpunten kwamen we bij Trailer Village Campground. Een heel primitieve campground, maar wel midden in het park. Vanaf de campground namen we de shuttlebus naar Hermits Rest. Deze route mag je niet zelf rijden, maar moet met de shuttlebus. We stapten op een aantal viewpoints uit en hadden hier een mooi uitzicht over de Grand Canyon. Joris en Anouk vonden het wel heel indrukwekkend, maar vonden toch het kleinere Bryce Canyon mooier. Grappig, want dat vonden wij zestien jaar geleden ook al. Toch hadden we de Grand Canyon weer niet willen missen. Je moet deze toch gezien hebben. Na Hermits Rest hebben we de shuttlebus genomen naar Mather Point. Onderweg zagen we twee elanden, wat zijn die groot zeg.

Bij Mather Point hebben we de zonsondergang bekeken met een zak chips en een blikje Budweiser erbij. Joris en Anouk zaten lekker op een bankje met een blikje cola. Daarna terug naar de campground waar we de BBQ maar weer eens aan hebben gemaakt en nog een spelletje hebben gedaan. Morgen willen we een stuk Route 66 gaan rijden en zien we wel hoe ver we komen. We hebben twee dagen om in Los Angeles te komen en we hebben nog geen campground vastgelegd.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A