15 augustus
Vanochtend om negen uur reden we weg bij de campground om één van de mooiste wegen van Amerika te gaan rijden, de Scenic Byway 12. Dit was inderdaad de mooiste weg die we ooit gereden hadden. Om de vijf minuten reden we weer door een ander landschap. De ene keer met knalrode rotsen, het volgende moment door een gigantisch uitgestrekt bos, dan weer met witte rotsen in allerlei vormen. We stopten dan ook bij verschillende viewpoints. Op een gegeven moment kwamen we over de Hodgeback. Dit is een weg bovenop een berg met aan twee kanten de afgrond. Niets dus voor mensen met hoogtevrees, maar wij vonden het prachtig.

Al snel daarna kwamen we bij Capitol Reef National Park. Dit is een park met enorm hoge stijle rode rotsen. Ook weer ontzettend mooi. In dit park hebben we ons broodje opgegeten dat we die dag al bij de Subway hadden gekocht. Erik kookte lekker een eitje en daarna gingen we weer verder.

Na Capitol Reef kwamen we door een soort maanlandschap met allemaal witte rotsen. Hier zou Star Wars opgenomen kunnen zijn. Er waren ook veel mensen door dit landschap aan het quatten. Daarna kwamen we weer door een bos en alweer zagen we een hert aan de kant van de weg. We zijn nog nooit zo veel dieren in het wild tegen gekomen als op deze reis.

Het landschap werd steeds kaler en in the middle of nowhere namen we de afslag naar Goblin Valley State Park. In dit parkje zie je een heleboel rotsen die op paddestoelen lijken. Vroeger heette het park dan ook Mushroom Valley, maar later hebben ze er Goblin Valley van gemaakt. Een ontzettend leuk, klein parkje. Het leuke ervan is dat je tussen de goblins door mag lopen en er zelfs op mag klimmen. Dit hebben Joris en Anouk dan natuurlijk ook gedaan.

Daarna weer snel verder, want we moesten nog zo'n twee uur rijden. Om vijf uur kwamen we in Moab aan op Canyonlands RV Park. We kregen een mooi plaatsje tussen de bomen. Na even wat geluierd te hebben gingen we eten bij de Moab Brewery, schuin tegenover de campground. Dit is een bierbrouwerij met een restaurant erbij. Erik nam er een lekker zelfgebrouwen German Like biertje en Anne-Marie een zelfgebrouwen donker biertje. Ook het eten was er erg lekker. Joris en Anouk hadden weer spareribs. Een kleine portie, want we wisten intussen dat dit al ontzettend veel zou zijn. Erik had een New York steak en Anne-Marie een sandwich en een sallade, want die kon intussen geen vlees meer zien.

Toen we weer terug waren hebben we een lekker kopje Douwe Egberts koffie gemaakt, ook weer een keer lekker. Erik en Joris gingen aan de slag met de website en hebben deze eindelijk aan de gang gekregen. Alleen de foto's lukken nog niet helemaal, maar hiervoor kan iedereen ook op www.picasaweb.google.nl/e.kauffeld kijken. Intussen hoorden we gejuich in de buurt van de campground. Er bleek een American footballtraining aan de gang te zijn naast de campground. Leuk om te zien. Morgen gaan we Arches National Park verkennen.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A