26 augustus
Vandaag even geen pretpark. Na het ontbijt reden we van de noordkant van LA helemaal naar de zuidkant, naar Anaheim. We vertrokken op tijd, omdat het wel druk zou zijn op de weg en dat was inderdaad ook zo. Grote delen reden we in langzaamrijdend verkeer. Gelukkig stond het nergens echt vast. Ook wel weer een mooi gezicht zo, die zesbaanswegen vol met verkeer. Je kunt zien dat de mensen het hier gewend zijn. Ze zitten rustig te bellen of zich op te maken. Heel LA hing vol met smog. We zagen het al van ver en reden er zo in. Jammer, want nu zagen we alleen de omtrekken van Downtown LA. Gelukkig hadden we het op de heenweg wel goed kunnen zien.

Ruim op tijd kwamen we aan bij Anaheim Harbor RV Park. We maakten snel een broodje hotdog en kochten kaartjes voor de shuttlebus om naar de honkbalwedstrijd te gaan van de Anaheim Angels tegen de Detroit Tigers. De bus kwam al snel en bracht ons naar het parkeerterrein van Disneyland. Hier konden we overstappen, maar we moesten twintig minuten wachten. Nu voelden we pas echt hoe heet het vandaag was. In de shuttlebus was het gelukkig lekker koel en hij zette ons vlak voor het stadion van de Anaheim Angels af.

Een heel mooi stadion. Overal zie je het embleem van deze club, een rode A met een aureooltje eromheen. Voor het stadion staan twee enorme baseballcaps waar je onderdoor kunt lopen. Wij moesten via een andere ingang. Overal zie je eettentjes, door heel het stadion heen. Wij hadden een plekje bovenin het stadion en gelukkig in het kleine gedeelte van het stadion dat in de schaduw lag. We hadden er niet aan moeten denken om heel de wedstrijd in de brandende zon te zitten. Voor eten en drinken hoef je maar een paar meter te lopen en voor de echte luie Amerikaan komen er ook nog eens verkopers met van alles voorbij. Pizza's, popcorn, suikerspinnen, ijs en snoep.

Wij kwamen net voor de wedstrijd aan terwijl de spelers aan het ingooien waren. Het stadion zelf is al prachtig om te zien. Grote schermen met filmpjes en reclame en natuurlijk de score. Rotsen met fonteinen. Eén rots heeft ook weer de vorm van een grote A. Er is muziek en iedereen heeft wel iets van de Angels aan of een basebalcap op. Vlak voor de wedstrijd begon er iemand het volkslied te zingen. Blijkbaar een bekend iemand, maar wij kenden haar niet. Echt iedereen in het stadion gaat staan en doet zijn pet af. Het is doodstil en je hoort alleen het volkslied. Heel indrukwekkend. Heel wat anders dan bij ons als het volkslied gespeeld wordt.

Meteen hierna begon de wedstrijd. Het stadion was nog voor meer dan de helft leeg. Mensen komen hier met heel hun gezin en maken er echt een dagje uit van. Ze gaan eerst op hun gemak eten en drinken en langs de vele kraampjes met merchandise. Ongelofelijk wat je sommige Amerikanen hier weg ziet stouwen. Pas vanaf de vijfde inning werd het druk op de tribunes. Zij hadden wel de homerun gemist in de tweede inning. Prachtig, iedereen gaat uit zijn dak. De fonteinen beginnen te spuiten en er knalt vuurwerk uit omhoog. Er werden met deze homerun twee punten gescoord en later in de wedstrijd nog eens twee. De eindstand was 4-2. Niet spectaculair, maar wel heel leuk om te zien en mee te maken. Al ruim voor het einde gingen veel mensen weer weg en na afloop stroomde het stadion meteen leeg.

Wij gingen nog even naar de fanshop. Joris en Anouk kochten hier beiden een honkbal van de Angels en Anouk nog een vlag met een grote A erop voor op haar kamer. Daarna gingen we weer op weg naar de shuttlebus, maar hoe we ook zochten we konden de halte niet vinden. Het was nog steeds ontzettend heet, dus besloten we maar een taxi te nemen. Volgens de taxichauffeur is het extreem warm in LA en wordt het morgen nog warmer. Hebben wij weer. Nou ja dan morgen maar wat meer wateratracties in Disney.

We waren al snel weer op de campground en doken meteen in het zwembad. Pas toen de zon onder was hebben we de BBQ aangemaakt. Terwijl we nog buiten zaten werden we om half tien getrakteerd op de vuurwerkshow van Disney. Het leek net alsof het boven onze campground was. Wat een geweldig vuurwerk. Zoiets hadden we nog nooit gezien. Er werden zelfs figuren en letters mee gevormd. Na het vuurwerk hebben we alvast wat spullen ingepakt, want morgen is helaas onze echte laatste dag in Amerika. Overmorgen stappen we weer op het vliegtuig. Vier weken lijken heel erg lang, maar we hadden het alle vier niet erg gevonden als het nog langer had geduurd. Helaas aan alles komt een eind. We maken er morgen nog een leuke dag van in Disneyland.

 
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A