27 augustus
Om half negen namen we de shuttlebus naar Disney Land. Het was niet druk bij de kassa's en we konden al snel doorlopen. De muziek van Disney komt je op de parkeerplaats al tegemoet. Eerst kom je door Mainstreet met allemaal winkeltjes en restaurantjes. Hier was ook een winkel met allemaal Pennyautomaten. Joris en Anouk hadden er intussen al een aantal verzameld en hier lieten ze er nog een paar bijmaken.

Het was nog helemaal niet druk in het park. Als eerste gingen we in Space Mountain. Een achtbaan in het donker waarmee je tussen de sterren doorvliegt. Hardstikke mooi. Hierna gingen we naar Finding Nemo. Je gaat hier met een onderzeebootje echt onder water en vaart dan door de wereld van Nemo. Intussen vonden we het tijd voor iets lekkers. Anouk nam een caramelappel, Joris een hogdog en Erik en Anne-Marie een enorme chocoladecroissant.

De hele ochtend bleef het lekker rustig en we konden de ene attractie na de andere doen zonder te hoeven wachten. Piriates of the Caribean, hier ga je met een bootje langs piraten en natuurlijk Jack Sparrow. Hounted Mansion, het lijkt hier of je echt in de film bent. Wat mooi gemaakt. Ook gingen we in Indiana Jones. Dit is de nieuwste attractie. Je gaat in een Jeep en "rijdt" door alle bekende decors van de films. De bal uit deel één komt echt op je afrollen en op het laatste moment over je heen. Je voelt de pijlen om je heen vliegen. We vonden hem geweldig. Anouk ging ook nog op de foto met haar favoriete Disneyfiguur, Tinkerbel.

's Middags werd het razend druk en ontzettend warm. We wilden in Splash Mountain, een waterbaan, maar hier was een wachtrij van bijna een uur. Daarom haalden we hiervoor een fastpass. Deze kun je gratis halen om later op de dag zonder te wachten door te mogen lopen. We aten wat tussendoor en gingen in It's a Small World. Het melige melodietje hiervan bleef de rest van de dag natuurlijk in ons hoofd zitten. Daarna naar ToonTown. Hier kun je in het huis van Mickey, Minnie en Goofy.

Omdat het zo heet was deden we Haunted Mansion nog maar een keer, lekker koel binnen. Verder deden we het 's middags lekker rustig aan en gingen we regelmatig ergens zitten om wat te drinken. Tussendoor zagen we nog een melige parade met alle Disneyfiguren. Aan het eind van de middag gingen we terug naar Splash Mountain. Er stond nog steeds een rij van een uur, maar met onze Fastpass konden we zo doorlopen langs heel de rij af. Joris zat voorin en werd kletsnat, de anderen helaas maar een beetje.

Gelukkig begon het intussen wat minder warm te worden. We deden alle attracties die we nog niet hadden gedaan en gingen daarna een pizza eten. Daarna naar Buzz Lightyear. Ook die vonden we heel erg leuk. Je gaat daarbij in een karretje met een laserpistool en onderweg moet je op bordjes met de letter "Z" schieten. We hadden nog even tijd voor Star Tours, een simulator met als thema Star Wars en toen was het tijd voor Fantasmic. Deze show is bij het water. Eerst zie je Mickey staan en dan wordt er een nevelgordijn gespoten waarop beelden worden geprojecteerd. Intussen komt het piratenschip uit Peter Pan voorbij en zie je hem vechten met Kapitein Hook. Dan boten met alle Disneyprinsessen. Er is vuurwerk en op het laatst komt er een Missisippiboot voorbij met alle Disneyfiguren en dit alles natuurlijk met de bekende Disneyliedjes. Een ontzettend mooie show.

Meteen daarna gingen we door naar het kasteel, want daar zou het vuurwerk beginnen. Het viel niet mee om door de mensenmassa heen te komen, maar uiteindelijk hadden we een mooi plekje. We hadden gisteren op de campground het vuurwerk al gezien, maar hier boven het verlichte kasteel en met Disneymuziek erbij was het natuurlijk nog veel mooier. In het begin kwam Tinkerbel voorbijvliegen en op een gegeven moment ook Dombo. Wat een geweldig vuurwerk en wat een mooie afsluiting van onze vakantie.

We wilden eigenlijk terug naar de campground, maar Joris wilde graag nog in de Matterhorn Bobslee en Anouk nog een keer in It's a Small World. Nadat we die gedaan hadden was het bijna elf uur, sluitingstijd. We wilden de shuttlebus terug nemen naar de campground, maar die bleek pas na een half uur te komen. We waren zo moe dat we maar een taxi namen. Terug op de campground zijn we meteen ons bedje ingerold om te gaan slapen.

 
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A