09 augustus
Om half acht hadden we met de monteurs van Cruise America afgesproken op de parkeerplaats van de K-Mart en inderdaad waren ze daar op tijd. Anne-Marie, Joris en Anouk deden alvast wat boodschappen bij Vons, een enorme supermarkt. Ze keken hun ogen uit. Enorme rijen met alleen maar cornflakes. Rijen met alleen maar sausen. Zoveel soorten en merken om uit te kiezen kun je je bijna niet voorstellen. Toen we terug waren bij de camper was de band net verwisseld. Erik stond intussen gezellig te kletsen met één van de monteurs. Hij kwam eigenlijk uit Louisiana en had Katrina nog meegemaakt. Wat wij daarvan gezien hebben op televisie is nog niets. Van de verhalen die hij vertelde kregen we echt kippevel. Hij had daar een eigen RV-verhuurstation en ving in die tijd zoveel mensen op dat hij failliet ging. Er ging zelfs een moeder met vijf kinderen met zijn eigen RV vandoor en toen had hij helemaal niets meer. Na als muzikant rondgezworven te hebben is hij uiteindelijk hier terecht gekomen. Hij zei dat hij ons nooit meer tegen hoopte te komen, want dan zouden we ook geen problemen met de camper meer hebben. Wat een aardige man. De Amerikanen willen sowieso altijd graag een praatje met je maken. Dit hadden we in Yosemite ook al gemerkt.

We gingen nog even de K-Mart in. Dit is een soort Makro, alleen is het hier een "gewone" winkel voor iedereen. In Bishop zit ook Eric Schats Bakery. Van oorsprong was dit een Nederlandse bakker en er wordt nog steeds Nederlands brood verkocht en zelfs oliebollen, boterkoeken en stroopwafels.  Het brood in Amerika is ontzettend zoet, we gingen hier dan ook even snel een paar broden kopen en iets lekkers voor ons ontbijt.

Daarna begonnen we aan een lange rijdag. Eerst via een ontzettend lange slingerweg door de bergen richting Nevada. Wel een hele mooie weg. Bij de overgang tussen de verschillende staten maakten we snel even een foto van de borden Nevada en California. Die van California zat vol met kogelgaten. Al snel veranderde het landschap en reden we door de woestijn, wel nog steeds omringd door bergen. Ook zagen we hier de eerste Yoshua Tree's, een soort grote cactussen. Onderweg stopten we nog even om een broodje hotdog te maken en toen weer snel verder.

Al met al ging het veel sneller dan we hadden gedacht. Ineens zie je in de middle of nowhere Las Vegas liggen. De Stratosphere Tower en alle andere hoge hotels op de Strip zie je al van veraf liggen. Via een ontzettend drukke, vijfbaanssnelweg kwamen we om drie uur al bij Sams Town RV Park aan. We stopten een was in de wasmachines (meteen 2 tegelijk) bij de laundry en terwijl die draaiden namen we een lekkere duik in het zwembad. Wat is het hier warm. Toen de was klaar was gingen we naar de tegenover gelegen Wallmart. Joris had op internet een MP4-speler gezien, maar die hadden ze hier helaas niet. Meer dan een pak melk en wat cd's namen we dan ook niet mee uit deze enorme winkel.

Daarna gingen we naar het hotel van Sams Town. Al meteen bij binnenkomst komt het gerinkel van de gokautomaten je tegemoet. Zoals in ieder hotel in Las Vegas moet je eerst door het casino om ergens te komen. Wij gingen naar de binnenplaats van het hotel. Die is overkapt met een enorm glazen dak en er is een soort natuurpark nagemaakt. Om de twee uur is hier een show met bewegende dieren, watervallen, fonteinen en laserbeelden. De geschiedenis van Amerika wordt hier uitgebeeld en eindigd met een lied over America. Na afloop beginnen alle Amerikanen dan ook spontaan te klappen. Een mooie show, dit hadden we eigenlijk niet verwacht. Hierna zijn we gaan eten bij Billy Bob's Steakhouse. Erik en Anne-Marie hadden een steak en Joris en Anouk spareribs. We kregen er ook nog gepofte aardappels, frietjes, sallade en warm brood bij. Veel te veel weer en natuurlijk kregen we ook hier weer de vraag of we een doggybag wilden. Die wilden we niet, maar je ziet alle Amerikanen er wel mee lopen. Erik gooide nog vlug een paar kwartjes in een gokkast, maar Joris en Anouk werden meteen weggestuurd. Je mag hier onder de 21 wel doorheen lopen, maar niet stil blijven staan. We waren moe van een lange reisdag en besloten de rest van Las Vegas de komende dagen maar te gaan verkennen.
K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A